Start elke dag met een dankbaar hart

“Een weekend om nooit te vergeten, om weer terug te komen bij jezelf en nieuwe energie te krijgen om verder te kunnen gaan! Ik geef jullie een 10!”

Daar zijn wij - Gaby, Renske en Viola - even stil van.

Vol energie en warmte blikken wij terug op afgelopen weekend. Een weekend waarin onze passies voor yoga, hardlopen en gezond eten in de buitenlucht samenkwamen. Een weekend waarin we onze deelnemers wilden verwennen. Een moment geven waarin ze zichzelf konden opladen. Als je dan zo’n allereerste reactie krijgt, dan worden we wel stil.

Vrijdag rond half 6 kwam iedereen binnendruppelen. Na een welkomstdrankje werd een tentje gekozen, tassen uitgepakt en kon iedereen plaatsnemen op de mat voor een yogasessie om de drukke week achter zich te laten.

Aan het einde van de lange ontspanning schoof iedereen aan aan een lange tafel rond het vuur. De eerste kennismakingsgesprekken kwamen op gang. De eerste avond stond in het teken van verantwoorde pizza’s uit een met hout gestookte oven. Volop genieten met een glas wijn en gevulde salades erbij. Bij het vallen van de avond roosterden we zelfgemaakte marshmallows in het knetterende vuur.

Zaterdag begon met een yogales om de spieren warm te maken. De stilte duurloop die daarop volgde werd voorafgegaan door een korte theorieles in ademhaling en de juiste houding tijdens het lopen. Rustig joggend door de weilanden, over bruggetjes en bos kon het hoofd worden leeggemaakt. De aansluitende yogales zorgde voor een prettige cooling down. “O, kon ik maar elke dag zo beginnen”, riep een cursist.

Na een uitgebreide brunch kon de stilte worden opgezocht: een massage, een boek lezen, een boswandeling of juist in de grote tent met elkaar kletsen. Ondertussen vielen de eerste regendruppels van dit weekend naar beneden. De yogales werd daarom verplaatst naar een tent op het terrein. In deze les stonden spierversterkende oefeningen centraal. Want hoe sterker je lichaam, des te soepeler het lopen! Het was wat minder ruim dan buiten, maar het zorgde voor grote hilariteit.

Tijdens de yogales stonden de Noord-Afrikaanse stoofschotels te pruttelen op het vuur. Rond negen uur stopte de regen en trokken velen de omgeving in om te genieten van de rust en de avondschemering. Ook deze dag sloten we af rond het kampvuur met een kop thee of een wijntje.

De laatste dag brak alweer aan. Tijdens de looptraining werd al spelenderwijs aandacht besteed aan de juiste houding: afzet, zweeffase en landing. Na deze training kon het geleerde in praktijk worden gebracht door een duurloop en intervaltraining. Na de ontspannende yoga kon iedereen aansluiten voor de brunch. De brunch bestond uit een mix van allerlei gerechten, of, zoals een deelnemer zei: “Heerlijk en puur eten!”

En toen was het weekend ineens afgelopen. Gek hoor!

Van 26 t/m 28 augustus gaan we weer naar Ommen. Na dit fantastische weekend kunnen we niet wachten tot het zover is! Wie o wie gaat er met ons mee?