You can’t buy happiness, but you can buy running shoes!


Onlangs was ik bij de sportarts die voordat hij mij ging testen vroeg hoe vaak ik in de week sportte. 5 keer was mijn antwoord.

“- Aha…en hoeveel werkt u?

- Minstens 40 uur per week.

- En kinderen?

- Ja, twee schatten van 5 en 7 jaar.

- Man?

- Ja, die traint voor een hele triatlon.

- Aha, hij is huisvader.

- Nee hoor, werkt ook fulltime en door het hele land.

- En wat is uw geheim?

- De wekker doordeweeks wat vroeger zetten om een half uurtje te lopen, zaterdagochtend voor het ontbijt naar de triatlonvereniging voor een uurtje zwemmen en als het even kan naar vrienden of familie op de racefiets…”

Veel mensen denken dat het onmogelijk is - met een jong gezin, fulltime baan, een drukke man - ook nog eens sporten. En laat ik eerlijk zijn…makkelijk is het niet. De reden waarom ik toch zo strak mijn sportritme blijf volhouden is heel simpel: het maakt me blij, gelukkig en energiek! Ik heb het geluk dat ik in de buurt werk, een lieve moeder heb die wat huishoudelijke taken van mij overneemt en een man die ook een handje meehelpt in de spitsuren rond ontbijt, avondeten en fungeert als haal- en brengservice van de kinderen.

We hebben goede afspraken gemaakt en stimuleren elkaar om toch echt te gaan, onder het mom: straks ben je mij dankbaar. En dat klopt. Ook al kom ik onderweg een regenbui tegen of ga ik een tandje langzamer omdat ik het erg druk heb op mijn werk, blij ben ik als ik toch ben gegaan.

Nee, geluk is niet te koop, maar hardloopschoenen wel en dat komt toch dicht in de buurt!